+36 23 889 719

contact[kukac]hu[pont]timacagro[pont]com

Calseamuton

TAKARMÁNYOZÁSI JELENTŐSÉGE

A vemhes anyák energiahiányos takarmányozása csökkenti a bárányok születési súlyát, ellenálló képességét. Az anyák 50 g-ot meghaladó napi súlyvesztése fokozza az ellés utáni anyagcsere forgalmi problémák (ketózis) kialakulását. A hiányos ásványi anyag ellátás vázizom problémákat, szaporodásbiológiai zavarokat okoz.A Calsea Mouton összetett hatásának köszönhetően elegendő mennyiségű ásványi anyagot szolgáltat a hiánybetegségek elkerüléséhez, a takarmányértékesítés fokozásán keresztül pedig csökkenti az energiahiányos állapotot.

HATÁSMECHANIZMUSA

Az aminosavakhoz kelát kötéssel kapcsolódó ásványi anyagok könnyen felszívódnak és szállítódnak a szervezeten belül, teljes értékű ellátást biztosítva az állatok számára.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Egy 15 kg-os nyalótömböt 50 anyajuh 1 havi ásványi anyg igényét fedezi. A  könnyebb hozzáférés érdekében 20 állat részére helyezzen ki egy nyalótömböt a megfelelő tartóba, az állatok fejmagasságába.

GYÁRTÁS ÉS MINŐSÉG

Magas nyomású préseléses eljárással készül, ami biztosítja a fizikai behatásokkal, csapadékkal szembeni nagyfokú ellenálló képességét.

Kiemelt előnyök

ÉLETERŐS SZAPORULATÉLETERŐS SZAPORULAT
Az anyagcsere folyamatok támogatásának, és az anyai immunrendszer erősítésének köszönhetően egészséges utódok születnek. Vitalitásukat növeli az immunanyagokban gazdag kolosztrum. A tejtermelés stabilizálása pedig növeli a választottbárányok testtömegét.
ERŐS SZARUKÉPLETEKERŐS SZARUKÉPLETEK
Kiemelkedően magas cinktartalmának köszönhetően a szaruképletek erősek lesznek.
LAKTÁCIÓ STARTLAKTÁCIÓ START
A bendőmikroorganizmusok folyamatos táplálása segíti a takarmányváltáshoz való gyors adaptálódást, javítja az emésztést, csökkenti az energiahiányt és annak káros következményeit.
INTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉSINTENZÍV BENDŐMŰKÖDÉS
Calseagrit - Biotech tartalma fenntartja a bendő optimális kémhatását (pH 6,5), táplálja a bendőben élő mikroorganizmusokat, fokozza az étvágyat és a szárazanyag felvételt. Javul a szénhidrát és fehérje anyagcsere, aminek fontos szerepe lesz a laktáció első heteiben.
SIKERES TERMÉKENYÜLÉSSIKERES TERMÉKENYÜLÉS
A kiegyenlített makro és mikroelem ellátásnak köszönhetően a méhinvolúció zavartalan, a szervezet felkészül a következő termékenyítési ciklusra, termékenyülésre.
TÁPELEM ÖSSZETÉTEL
Zn-metionát 750 mg/kg
E-vitamin 800 mg/kg
Se 20 mg/kg
Co 80 mg/kg g
I 200 mg/kg
Mn 2000 mg/kg
Zn 14250 mg/kg
P 3%
Ca 8%
Mg 1%
Na 24%