Központi elérhetőség:     +36 23 889 719     contact@hu.timacagro.com
 
 
 
Biztató szezonkezdet

Biztató szezonkezdet

Kategória: Aktuális Hírlevelek

 

Az ősz folyamán a mezőgazdasági munkákat, a tavalyi évvel szemben, kevésbé akadályozta a sok csapadék. Ezért a határt járva sok jó kondícióban lévő, biztatóan kinéző repce és kalászos táblákat lehet látni. Egy zökkenőmentes telelés után ez jó alapot adhat egy sikeres szezonnak.
Azonban vannak olyan területek is ahol nincs minden rendben. A növények fejlődése gátolt és különböző tünetekkel terhelt. Ezek okát nehéz pontosan meghatározni, mert sok tényező, körülmény hatása összeadódva válthatja ki a tüneteket.
Távolról foszfor…
Gyakori tünet repcében az őszi időszakban, különösen hideg időben  a levelek lilás elszíneződése. Ezt gyakran foszforhiányként azonosítják. Azonban, ahogy a fenti képen is látható, néhány esetben a tábla széle zöld maradt és “csak” a forgón belüli részek lilulnak.
Ráadásul az igazán hideg idő is elmaradt eddig. A táblát bejárva a forgóban térdközépig érő, fejlett lombozatú növények találunk, a tábla belseje felé haladva azonban egész más képet látunk. Itt a repce már sokkal kisebb és sárgás-lilás színű a lombozata, a gyökérzete sokkal fejlettebb, mint a tábla szélén lévő egyedeké.
…közelről nitrogén hiány
Ilyenkor érdemes egy kicsit más irányban gondolkodni, mert a tünet legvalószínűbb oka a nitrogén hiány. Ezt több körülmény is alátámasztja.
– A vetés során a forgó részen általában jelentősebb tömörödés alakul ki.
– Ez hatással van a talaj vízháztartására és a nitrogén kimosódására a gyökérzónából.
– A tünetek kialakulása a területet ért jelentős 40-50 mm csapadék lehullása után jelentkezett, ami ugyancsak az ásványi nitrogén hiányt kialakulását erősíti.
– A tömörebb, levegőtlenebb talajon a bedolgozott szármaradványok lebomlása is vontatottabb lehet, így annak átmeneti ásványi nitrogént elvonó hatása (Pentozán hatás) sem jelentkezik annyira intenzíven.
Tehát itt a prbléma oka a talaj eltérő tömörödöttsége.
A megoldás a megelőzés lehet. A kimosódás ellen védett nitogén formák használata a vetés előtt.
Jól vizsgázott a FERTIACTYL SD magaktivátor. Sikeres gazdatalálkozón és területbejáráson testközelből tapasztalhatták meg a termelők a magaktiválás előnyeit a búzatermesztésben.
A bemutató során a területbejáráson a teremlők mintát szedhettek a bokrosodás kezdetén álló búzából, melynek során szemmel láthatóan fokozott fejlődésbeli előny volt tapasztalható a magaktiválás hatására.

 

Előszezoni akció

Vásárolja meg 2017. november 2. és december 22. között extra kedvezménnyel a Timac AGRO termékeit.
Részletekért keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját.

 

Szemtől szemben
Tóth Balázzsal

 2017.03.01-én csatlakozott hozzánk Fábián Péter régióvezető Északkelet-Magyarország területére, támogatva és megerősítve a megjelölt terület növénytermesztési divíziójának értékesítési csapatát. Péter agrármérnök diplomáját a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Főiskolai Karán szerezte 1999-ben. Szakmai és vezetői tapasztalatait hazai és nemzetközi vállalatok alkalmazásában, növénytermesztési és kereskedelmi területen szerezte. Angol nyelven alapfokon beszél. 2017.10.02-án új pozíció betöltésére kapott lehetőséget, mint növénytermesztési projektvezető. Feladatai között szerepel többek között a növénytermesztési divízió kijelölt kulcspartnereivel történő kapcsolattartásért, részükre a vállalat szolgáltatásainak és termékeinek értékesítése, a potenciális és a meglévő nagykereskedelmi partnerekkel kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítése és megszilárdítása. Szintén kiemelt feladatai közé tartozik a vállalat kereskedelmi stratégiáját támogató projektek, promóciók kidolgozása, koordinálása, nyomon követése, vezetői képviselete a teljes kereskedelmi szervezetben.
Tóth Balázs pályafutását a Timac AGRO Hungária Kft-nél 2007. augusztus 27-én kezdte szaktanácsadóként. Majd ez után több pozíció betöltését követően 2017. május 8.-tól ügyvezető igazgatóként irányítja a Timac AGRO magyarországi tevékenységét.
Balázs agrármérnökként 2007-ben, majd növényvédelmi szakmérnökként 2010-ben végzett a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán.

Az Ön szaktanácsadója (kattintás ide)

Íratkozzon fel YouTube csatornánkra

Kutatás és fejlesztés

A Timac AGRO jelentős kutatási tevékenységgel és szakértelemmel kötelezte el magát a világ folyamatosan változó mezőgazdasági igényeinek kiszolgálására. Az innováció iránti elkötelezettségünknek több mint 200 speciális formula mellett a 2016-tól megnyíló kutatóközpontunk is bizonyítja.
TUDJON MEG TÖBBET KUTATÁSI TEVÉKENYSÉGÜNKRŐL >>

YIELD SERVICE

YIELD SERVICE szaktanácsadó rendszerünk célja a megszokás alapú tápanyag-gazdálkodási gyakorlatból elmozdítani a gazdálkodókat egy mérésen és szakmai tervezésen nyugvó eredményesebb növénytermesztés irányába, akár precíziós gazdálkodásban is
TUDJON MEG TÖBBET SZAKTANÁCSADÓ PROGRAMUNKRÓL >>

Eredmények

A Timac AGRO folyamatosan követi és ellenőrzi a javasolt technológiák eredményességét, mégpedig a talaj és éghajlati környezet viszonylatában. A begyűjtött eredmények segítenek bennünket az adott környezetben leghatékonyabb technológiák kialakítására.
TEKINTSE MEG REFERENCIAVIDEÓINKAT >>
CSATLAKOZZON ÖN IS A TIMAC AGRO CSAPATÁHOZ | BÖNGÉSSZEN ÁLLÁSLEHETŐSÉGEINK KÖZÖTT >>